català | castellano

.: projectes destacats :.

tram de les rases on hi ha instal·lades les sondes de PE, d'unió de les perforacions al col·lector ::  Residència per a gent gran ::

residència per a gent gran

  1. número de pous: 8
  2. superfície: 1.650 m2
  3. acs: No. Producció instantània amb bescanviadors de plaques amb caldera de gas
  4. potència bomba calor: 92 kW
  5. climatització: calefacció refrigeració
  6. emissors instal·lació: terra radiant
  7. piscina amb bomba de calor: no
Residència per a gent gran amb demanda de calefacció, aigua calenta sanitària i fred passiu. A la residència hi havia la instal·lació de la calefacció amb gas propà, i l'aigua calenta sanitària amb gas propà i plaques solars. No hi havia dipòsits d'inèrcia a la sala de màquines, els dipòsits eren acumuladors d'aigua, del circuit secundari, amb un alt risc per la producció de legionel·la. El sistema no era eficient.

La nova sala de màquines té un concepte innovador, amb la producció d'energia per a calefacció i refrigeració amb geotèrmia, i amb dipòsit d'inèrcia de 2000 litres. La producció d'aigua calenta sanitària és amb gas propà, degut a un mal aïllament dels conductes interiors, i de la tuberia de retorn. La producció d'Acs és instantània amb bescanviadors de plaques, amb un dipòsit d'inèrcia del circuit primari de la caldera de gas, i un altre dipòsit d'inèrcia del circuit primari de l'energia solar. Per tant no hi harisc de legionel·la.

La temperatura ambient de la residència ha de ser confortable i constant tot l'any. L'emissor, el terra radiant, s'ha regulat de nou, i emet tant la calefacció a l'hivern, com la refrigeració a l'estiu. La refrigeració és amb el fred passiu, fred que es capta de les perforacions de l'interior de la terra i no passa per la bomba de calor. No hi ha consums de la bomba de calor per a generar fred.

La nova sala de màquines, innovadora i eficient, ha suposat un estalvi de consums de més del 70%.

vista general de la maquinària per al camp de captació, les perforacions :: Residència per a gent gran en primer plà bomba de calor geotèrmica de 92kW :: Residència per a gent gran detall de les proves de recirculació d'una perforació finalitzada :: Residència per a gent gran detall de l'execució d'un TRT :: Residència per a gent gran

altres projectes destacats

avís legal | disseny web www.koollook.org