català | castellano

.: preguntes més freqüents :.

quina diferència hi ha entre fred actiu o passiu?

La geotèmia és la única energia renovable que ofereix calor i fred, calefacció i refrigeració. A l'estiu es pot refrigerar amb 2 tipus de fred.

El fred passiu o "free-cooling" és el fred que agafem de l'interior de la terra que s'ha anat acumulant al llarg de tot l'hivern. Aquesta energia no passa per la bomba de calor, s'envia directament de les perforacions al dipòsit d'inèrcia de fred i de la inèrcia als emissors.

Per al fred passiu s'utilitza el terra radiant, ja que la temperatura no és inferior als 17º, i per tant no hi ha condensacions. La temperatura que s'assoleix és la temperatura de confort, amb l'efecte església. Amb el fred passiu no es pot comandar una temperatura desitjada. El cost de la producció d'energia per al fred passiu és gratuït.

El fred actiu és el fred que genera la bomba de calor per tal d'assolir la temperatura desitjada a l'habitatge, tipus aire condicionat. El sistema de producció d'energia és el mateix que el de l'hivern, amb una inversió del cicle. La bomba de calor inverteix el sistema del compressor, en lloc de condensar, evapora. Els emissors són els fancoils, per tal d'evitar condensacions. Amb el fred actiu s'assoleix una refrigeració a la temperatura desitjada, amb un cost econòmic respecte el fred passiu, però molt eficient comparant amb qualsevol energia.

altres preguntes

avís legal | disseny web www.koollook.org